ShippingWatch

Dansk offshore-industri samler sig i ny organisation

Med Maersk Oil i spidsen vil hele den danske olie- og gasindustri samle sig i en ny og samlet brancheorganisation. Ifølge oplysninger til ShippingWatch trækkes branchefællesskabet Danish Offshore Industry helt ud af DI med det opsigtsvækkende samarbejde.

En ny og slagkraftig dansk brancheorganisation inden for upstream olie og gas er i forholdsvis ubemærkethed under opbygning. Det er organisationen Olie Gas Danmark, der vil samle hele den stærkt vækstprægede olie- og gassektor i en selvstændig organisation, som er uafhængig af landets erhvervsorganisationer, herunder DI, Dansk Erhverv og Rederiforeningen.

Udover Maersk Oil, der med vice president Franz Willum Sørensen indtager formandsstolen i Olie Gas Danmark, tæller bestyrelsen vice president Verner Andersen (næstformand), Semco Maritime, country manager Flemming Horn Nielsen fra Dong E&P, country manager Anders Nymann, HESS Danmark, og adm. direktør John Sørensen fra Ramboll Oil & Gas. Olie Gas Danmark har ansat Martin Peter Næsby som direktør. Han kommer fra en stilling i Maersk Oil.

Ud af DI

Den nye organisation består af medlemmerne fra Danish Offshore Industry, der indtil for nylig var et branchefællesskab under DI, samt Danish Operators stiftet i 1985 med de nuværende operatører i den danske del af Nordsøen.

"Der er et stort uudnyttet potentiale i den danske produktion af olie og gas. Det er klart vurderingen fra førende eksperter, at Nordsøen langt fra er ved at løbe tør for olie og gas. Der ligger således fortsat milliarder i indtægter og tusinder af arbejdspladser og venter i Nordsøen. Vi tror på, at en samling af branchen i en organisation kan hjælpe med til, at indfri dette potentiale.  Nu har vi fået et samlet talerør for branchen, der kan udtale sig på vegne af hele branchen, dvs. operatører, serviceselskaber og leverandører, og derigennem virke til, at vores omverden får øjnene op for de muligheder som findes derude" siger Martin Peter Næsby, Olie Gas Danmark, til ShippingWatch.

300 virksomheder

Operatører, serviceselskaber og leverandører i Danmark udgør brutto ca. 300 virksomheder, ca. 15.000 ansatte og med årlige indtægter til staten på omkring 30 mia. kroner. Dertil skal lægges branchens værdiskabelse via eksport, teknologiudvikling og beskæftigelse.

Olie Gas Danmark vil markere sig over for industrien forud for åbningen af ONS i Stavanger i Norge den 28. august, der betragtes som et af de vigtigste mødesteder for den internationale olie- og gassektor.

"Vi har en ambition om, at vi skal nå ca. mere end 100 medlemsvirksomheder i løbet af det kommende år," siger adm. direktør Martin Næsby, Olie Gas Danmark.

Samarbejde om olie og gas

Siden november 2011 og frem til marts i år har parterne arbejdet intenst på at skabe fundamentet til Olie Gas Danmark.

"At Olie Gas Danmark formelt er en selvstændig organisation betyder ikke, at organisationen står i opposition til de andre erhvervsorganisationer i Danmark. Snarere tværtimod. Det ligger os nemlig meget på sinde, at etableringen af Olie Gas Danmark også markerer starten på et nyt og frugtbart samarbejde med alle andre organisationer, hvad angår olie og gaspolitikken. Langt de fleste af vores medlemmer har jo stadig deres overenskomstmæssige tilknytning til f.eks. DI eller Rederiforeningen" siger Martin Næsby.

Maersk-mand skal lede ny olieorganisation 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs