ShippingWatch

Mangel på rigge bremser Maersk Oil

Maersk Oil oplever i øjeblikket en produktionsnedgang, fordi Nordsøen giver mindre olie. Og selskabet har svært ved at sikre sig tilstrækkeligt med borerigge.

Foto: Maersk Oil

Maersk Oil leverede et solidt resultat for tredje kvartal, og opjusterede sin resultatprognose for hele året. Samtidig blev forventningen til efterforskningsudgifterne dog sænket til 900 mio. dollar mod "over 1 mia. dollar."

"Det er som sådan ikke med vores gode vilje, at vi har sænket efterforskningsudgifterne. Det er bare virkeligt, virkeligt svært at sikre sig borerigge i øjeblikket, så der er nogle af efterforskningsbrøndene, der kommer senere i gang. Både dem, vi selv opererer, men også dem, hvor vi bare har en andel," siger Nils Smedegaard Andersen.

Maersk Oil vil investere 3-5 mia. USD årligt 

Maersk Oil oplever i øjeblikket en produktionsnedgang, da Nordsøen giver mindre olie. Derfor har Maersk Oil iværksat et stort efterforskningsprogram, der skal sikre, at produktion når 400.000 tønder olie om dagen seneste i 2020. For 2012 ventes produktionen at være på 258.000 tønder olie om dagen.

Foto: Maersk Oil
Foto: Maersk Oil
 

"Manglen på rigge hjælper os dog andre steder, siger Nils Smedegaard Andersen med reference til Maersk Drilling, der ejer og opererer borerigge. Det sker i et marked med stærk underkapacitet og voldsomt stigende dagsrater."

RITZAU FINANS

Maersk Oil slipper olietal før tid 

Maersk Oil tilbudt ni nye licenser i Nordsøen 


Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs