ShippingWatch

Maersk Oil slipper olietal før tid

A.P. Møller - Mærsk aflægger regnskab for tredje kvartal af 2012 fredag morgen, men allerede nu har markedet fået indblik i tal fra oliedivisionen, Maersk Oil.

Foto: Maersk Oil

I kvartalet landede olieproduktionen på 240.000 tønder olieækvivalenter per dag, hvilket var et fald på 30 pct. mod samme kvartal i 2011. For årets første ni måneder er den samlede produktion på 262.000 tønder/dag, et fald på 22 pct. Det fremgår af Maersk Oils magasin The Source.

Markedet ventede i kvartalet 269.000 tønder/dag ifølge et estimat indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans, og produktionen er dermed lidt over 10 pct. under det ventede.

"Det er er hovedsagligt Qatar, som skuffer vores estimater. Vi sænker vores estimat for produktionen i henhold til de offentliggjorte data. Vi vurderer, at den lavere produktion koster A.P. Møller - Mærsk næsten 500 mio. kr. på bundlinjen (100 kr. per aktie) i forhold til forventningerne," skriver Alm. Brand Markets i en kommentar tirsdag og tilføjer:

"Samtidig indikerer den lavere produktionsandel, at vi skal nedjustere vores fremadrettede forventninger til Qatar. Nyhederne bør presse A.P. Møller - Mærsk i dagens handel med op til 2 pct., men sænke usikkerheden til fredagens resultater."

Mærsk-aktierne faldt i forvejen 2 pct. i mandagens handel, og dele af markedet kan dermed allerede have indhandlet skuffelsen.

A.P. Møller - Mærsks forventninger for hele 2012 er en produktion på 265.000 tønder/dag, et fald på 20 pct. mod 2011. Efter et stærkt første halvår varslede koncernen selv et dyk i andet halvår.

RITZAU FINANS

Medie: Sag mod Mærsk koster Dong dyrt

Maersk Oils norske oliepartner finder mere olie i Johan Sverdrup 

Maersk Oil tilbudt ni nye licenser i Nordsøen

Mere fra ShippingWatch

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede navne fra shippingindustrien er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Bestyrelsesformand for BW Group, Andreas Sohmen-Pao, er blandt underviserne.

Markant fald på vej i eksporten fra Kina til USA

Efterspørgslen i USA flytter sig fra varer til services, og det giver lavere import af kinesiske varer til USA, vurderer logistikchefer. Data fra Kina bekræfter, at ordrebeholdningen falder hos kinesiske virksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs