ShippingWatch

Maersk Oils norske oliepartner finder mere olie i Johan Sverdrup

Der er blevet fundet mere olie i en afgrænsningsbrønd i Johan Sverdrup-felt, fremgår det af en meddelelse fra Det Norske Oljeselskab.

Det Norske Oljeselskap, der har 20 pct. af licensen PL265, en del af det store Johan Sverdrup-felt, har fundet olie i en afgrænsningsbrønd. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Der er fundet olie i afgrænsningsbrønden 16/2-14, som er blevet boret i en del af Johan Sverdrup kendt som Espeværhøgda.

Statoil, Lundin Petroleum, Maersk Oil og Det Norske Olieselskab deler ejerskabet over feltet Johan Sverdrup, der estimeres at indeholde 1,7-3,3 mia. tønder olie.

Maersk Oil sidder på 20 pct. i den anden licens i feltet, PL501. Den endelige fordeling af procenterne i det samlede felt ventes på plads inden udgangen af 2013. Den første olie fra Johan Sverdrup ventes i 2018.

RITZAU FINANS

Ny god boring i Sverdrup-felt 

Norske skatteregler sikrer enorme mia-investeringer i offshore  

Derfor svinger Mærsk over mod olien 

Maersk Oil vil investere 3-5 mia. USD årligt 

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs