ShippingWatch

Hjælp på vej til 22 nordjyske maritime leverandører

De nordjyske maritime leverandører kan nu hente hjælp i et nyt vækstprogram fra Marcod, som bidrager med finansiering og rådgivning. Målgruppen er mindre leverandører.

Direktør i Marcod Christine Lunde.

Flere maritime leverandører i Nordjylland vokser. Det er målet med et nyt vækstprogram lanceret af Marcod - Maritimt Center for Optimering og Drift.

Konkret kan virksomhederne modtage rådgivning om "internationalisering, automatisering eller digitalisering," skriver Marcod med base i Frederikshavn i en pressemeddelelse og understreger, at virksomhederne også kan få hjælp til organisationsudvikling. Ud fra rådgivningsforløbet skal de enkelte virksomheder få stykket en vækstplan sammen, som de kan arbejde ud fra.

Nytænkning giver danske leverandører globalt forspring

"Vores primære formål er at understøtte udviklingen i de nordjyske små og mellemstore maritime virksomheder. Derfor er det maritime vækstprogram et vigtigt værktøj for os, fordi målet med programmet er at få realiseret virksomhedernes vækstpotentiale, så vi kan få skabt flere vækstvirksomheder i Nordjylland i den maritime branche," siger direktør i Marcod Christine Lunde i pressemeddelelsen.

For at blive en af vækstvirksomhederne kræver det, at man har en årlig vækst i ansatte på 20 procent i tre år i træk, og Marcod har som mål, at 22 nordjyske virksomheder i perioden 2014 til 2020 skal være vækstvirskomheder.

"I programperioden kan der udarbejdes 10 større vækstplaner i virksomhederne á 200.000 kr. og 20 mindre vækstplaner á 100.000 kr. Virksomhederne skal selv finansiere 35 procent af omkostningerne til vækstplanen," skriver Marcod.

Nordjylland lancerer maritim projektlederuddannelse

Nordjyske havne vil have flere borerigge

Ph.d.: Leverandører har tilpasset sig hurtigt

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere