ShippingWatch

Hjælp på vej til 22 nordjyske maritime leverandører

De nordjyske maritime leverandører kan nu hente hjælp i et nyt vækstprogram fra Marcod, som bidrager med finansiering og rådgivning. Målgruppen er mindre leverandører.

Direktør i Marcod Christine Lunde.

Flere maritime leverandører i Nordjylland vokser. Det er målet med et nyt vækstprogram lanceret af Marcod - Maritimt Center for Optimering og Drift.

Konkret kan virksomhederne modtage rådgivning om "internationalisering, automatisering eller digitalisering," skriver Marcod med base i Frederikshavn i en pressemeddelelse og understreger, at virksomhederne også kan få hjælp til organisationsudvikling. Ud fra rådgivningsforløbet skal de enkelte virksomheder få stykket en vækstplan sammen, som de kan arbejde ud fra.

Nytænkning giver danske leverandører globalt forspring

"Vores primære formål er at understøtte udviklingen i de nordjyske små og mellemstore maritime virksomheder. Derfor er det maritime vækstprogram et vigtigt værktøj for os, fordi målet med programmet er at få realiseret virksomhedernes vækstpotentiale, så vi kan få skabt flere vækstvirksomheder i Nordjylland i den maritime branche," siger direktør i Marcod Christine Lunde i pressemeddelelsen.

For at blive en af vækstvirksomhederne kræver det, at man har en årlig vækst i ansatte på 20 procent i tre år i træk, og Marcod har som mål, at 22 nordjyske virksomheder i perioden 2014 til 2020 skal være vækstvirskomheder.

"I programperioden kan der udarbejdes 10 større vækstplaner i virksomhederne á 200.000 kr. og 20 mindre vækstplaner á 100.000 kr. Virksomhederne skal selv finansiere 35 procent af omkostningerne til vækstplanen," skriver Marcod.

Nordjylland lancerer maritim projektlederuddannelse

Nordjyske havne vil have flere borerigge

Ph.d.: Leverandører har tilpasset sig hurtigt

Forsiden lige nu

Rasmus Jarlov et ubeskrevet blad i dansk shipping

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

DFDS har akut mangel på it-medarbejdere

Trods sin status som et af Danmarks største rederier, har DFDS svært ved at tiltrække medarbejdere til sin it-afdeling. Rederiet er langt fra det eneste med det problem.

Danske rederier: Handelskrig kan ramme os hårdt

"Det er skidt nyt for dansk søfart og ikke mindst for gastank, at det nu ser ud som om, vi er vidne til en regulær handelskrig mellem USA og Kina," siger Andrew McPhail, kommerciel direktør i Evergas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere