ShippingWatch

Hjælp på vej til 22 nordjyske maritime leverandører

De nordjyske maritime leverandører kan nu hente hjælp i et nyt vækstprogram fra Marcod, som bidrager med finansiering og rådgivning. Målgruppen er mindre leverandører.

Direktør i Marcod Christine Lunde.

Flere maritime leverandører i Nordjylland vokser. Det er målet med et nyt vækstprogram lanceret af Marcod - Maritimt Center for Optimering og Drift.

Konkret kan virksomhederne modtage rådgivning om "internationalisering, automatisering eller digitalisering," skriver Marcod med base i Frederikshavn i en pressemeddelelse og understreger, at virksomhederne også kan få hjælp til organisationsudvikling. Ud fra rådgivningsforløbet skal de enkelte virksomheder få stykket en vækstplan sammen, som de kan arbejde ud fra.

Nytænkning giver danske leverandører globalt forspring 

"Vores primære formål er at understøtte udviklingen i de nordjyske små og mellemstore maritime virksomheder. Derfor er det maritime vækstprogram et vigtigt værktøj for os, fordi målet med programmet er at få realiseret virksomhedernes vækstpotentiale, så vi kan få skabt flere vækstvirksomheder i Nordjylland i den maritime branche," siger direktør i Marcod Christine Lunde i pressemeddelelsen.

For at blive en af vækstvirksomhederne kræver det, at man har en årlig vækst i ansatte på 20 procent i tre år i træk, og Marcod har som mål, at 22 nordjyske virksomheder i perioden 2014 til 2020 skal være vækstvirskomheder.

"I programperioden kan der udarbejdes 10 større vækstplaner i virksomhederne á 200.000 kr. og 20 mindre vækstplaner á 100.000 kr. Virksomhederne skal selv finansiere 35 procent af omkostningerne til vækstplanen," skriver Marcod.

Nordjylland lancerer maritim projektlederuddannelse 

Nordjyske havne vil have flere borerigge 

Ph.d.: Leverandører har tilpasset sig hurtigt 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs