ShippingWatch

Nordjylland lancerer maritim projektlederuddannelse

Lokale undervisningsinstitutioner i Nordjylland har udviklet en ny maritime projektlederuddannelse i samarbejde med erhvervslivet og de maritime institutioner i området. Første hold starter til efteråret.

En række maritime interesser i den nordjyske klynge lancerer nu en ny projektlederuddannelse med begyndelse fra efteråret 2014.

Det er de lokale uddannelsesinstitutioner EUC Nord og Martec, der har udviklet uddannelsen sammen med det maritime videnscenter Marcod samt det lokale erhvervsliv.

Baggrunden er, at de de maritime virksomheder i Frederikshavn og Skagen længe har ønsket sig en projektlederuddannelse skræddersyet til den maritime branche, fremgår det af en pressemeddelelse fra EUC Nord. Ønsket om en decideret maritim projektlederuddannelse skyldes, som det hedder, at der udover de helt specielle situationer, der skal håndteres inden for den maritime branche også er tradition for, at en maritim projektleder har et meget stort kommercielt og salgsansvar i sit job.

En af de store lokale virksomheder, Vestergaard Marine Service, som har været med til at udvikle uddannelsen, er tilfreds med resultatet.

Projektleder i nøglerolle

”Vi ser et behov for denne maritime projektlederuddannelse fordi projektlederen indtager en nøgleposition i afviklingen af dagligdagen i mange maritime virksomheder. Det kræver en speciel forståelse for miljøet at arbejde effektivt i det maritime miljø og en forståelse af alle de specielle regler og krav, der er i branchen. Maritim projektledelse omfatter ud over ”normal” projektledelse også salg, indkøb, kunde- og personalehåndtering. Det vil være en stor fordel at bringe de maritime firmaers projektledere sammen, så de får bedre arbejdsrelationer og forståelse for hinandens udfordringer, og ved hvad der forventes af en projektleder," siger teknisk direktør Peter Nørgaard.

Direktør Christine Lunde, Marcod, har store forventninger til uddannelsen.

”Jeg er utrolig glad for dette initiativ, som er udviklet i samarbejde mellem det maritime erhverv og de lokale maritime uddannelsesinstitutioner," siger hun og tilføjer:

"Et initiativ som den maritime projektlederuddannelse er afgørende for, at vi kan realisere fremtidens maritime vækst i Nordjylland, bl.a. som følge af de planlagte havneudvidelser."

Frederikshavn Havn gik frem i 2013

Orskov: Vi skal gøre det bedre end polakkerne

MANs propeller hitter i Asien

Martec klar med brasiliansk offshore-uddannelse

Danske havne investerer 6,2 mia kr mod 2015 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs