Wärtsila vil hente omsætning på miljø og vækstmarkeder

Wärtsilas ordrebog er vokset godt i første kvartal, og det får virksomheden til at fastholde sine forventninger for hele året om en ordrevækst på op til 10 procent.

Finske Wärtsila er tilfredse med sin præstation i de første tre måneder, selvom væksten ikke helt er fulgt med for resultatet i det første kvartal, mens omsætning og ordrebog er vokset.

"Begyndelsen af 2013 udviklede sig på linje med vores forventninger. Ordreindgangen voksede med 22 pct. på grund af god udvikling i både Power Plants og Ship Power, især i offshoresegmentet. Første kvartals nettosalg og profitabilitet var påvirket af de forventede lave niveauer for levering, hovedsageligt på grund af timingen for projekterne," siger adm. direkør Björn Rosengren fra Wärtsila i en meddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet.

På skibsområdet er det især offshore- og specialskibe, der har vist gode resultater, ligesom salget af miljøteknologi som scrubbere også har været med til at skubbe Wärtsila fremad. Wärtsila forventer, at det marked vil blive ved med at vokse, da der kommer en række nye reguleringer på miljøområdet, som vil være med til at skubbe til salget af miljøteknologi.

Dog er leverandøren også bevidst om, at der nok ikke bliver tale om et kæmpe opsving i 2013.

"Den generelle makroøkonomiske usikkerhed og de langsomme globale vækstprognoser forventes at fortsætter med at påvirke det globale energimarked. Det forventes, at det overordnede marked for naturgas og flydende brændstofbaseret energiskabelse i 2013 vil være på samme niveau som i 2012. I 2013 vil ordreaktiviteten efter forventninger være fokuseret på vækstmarkederne, som fortsætter med at investere i ny energi-kapacitet," skriver Wärtsila.

Ordreindgangen i første kvartal i år lå på 1,3 mia. euro for Wärtsila mod 1,1 mia. euro i første kvartal 2012. Resultatet efter skat lå på 96 mio. euro i første kvartal i år, en fremgang på 3 mio. euro fra 2011.

Wärtsilas gasmotorer på vej ind på amerikansk marked 

Wärtsila sælger motorer til fire offshoreskibe

Wärtsila lancerer banebrydende gasteknologi 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også