ShippingWatch

Wärtsila lancerer banebrydende gasteknologi

Motorfabrikanten Wärtsila har udviklet et nyt system, der kan omdanne affaldsgasser til brændstof i selskabets egne gasdrevne motorer.

Foto: Wärtsila

Med en helt ny teknologi er motorfabrikanten Wärtsila nu i stand til at omdanne tunge hydrogencarbongasser i forbindelse med olieproduktion til et methanholdigt produkt, der kan bruges i selskabets gasdrevne motorer.

Det giver blandt andet olieplatforme mulighed for at udnytte en helt ny energikilde, lyder det fra Waärtsila selv, skriver Sustainableshipping.

"Det unikke ved GasReformer er evnen til at omdanne uønskede fraktioner fra gas til metan," siger Tore Lund, direktør i Wärtsila Olie og Gas og uddyber:

"Ved at omdanne spildprodukter til brændstof bidrager systemet til at reducere driftsomkostningerne, men især at forbedre miljøet," lyder det fra direktøren.

Gas fra olieproduktion er hidtil blot blevet opfattet som affald og derfor lukket ud i atmosfæren. Ifølge Verdensbanken svarer den type udledning til 30 pct. af EU's samlede forbrug af gas.

Ordrer på scrubbere ruller ind hos Alfa Laval og Wärtsila

Wärtsila åbner fabrik i Brasilien

Wärtsila skal levere pumper til Statoils nye lagerskib 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs