ShippingWatch

Olie- og gasselskaber skal lægge kortene på bordet

De europæiske regeringer er i EU kommet til enighed om vedtagelse af nogle foreløbige regler for gennemsigtighed i olie- og gasvirksomheder. Reglerne minder om dem, USA pålagde sine virksomheder sidste år om at oplyse om betalinger til udenlandske regeringer.

Foto: Maersk Oil

Det skal være mere klart, hvem olie- og gasselskaberne betaler penge til, når de opererer i andre lande. Det mener EU, der i dag har vedtaget en stramning af reglerne for, hvilke oplysninger olie- og gasselskaberne skal give, når de betaler udenlandske regeringer. Reglerne minder om de amerikanske regler på området, skriver Rigzone.

De nye regler gør, at omkring 90 pct. af verdens største udvindingsselskaber - det vil sige energiselskaber som Shell og Rio Tinto - nu skal oplyse mere detaljeret.

"Denne lovgivning vil hjælpe med til at skabe et nyt global pejlemærke for gennemsigtighed i naturressourcesektoren. Med denne information vil befolkningen i mineralrigelande kunne stille svære spørgsmål til både virksomheder og regeringer om de aftaler, de laver," siger Jana Mittermaier, direktør for EU-kontoret for Transparency International.

Aftalen er kun foreløbig, og derfor skal den for at træde fuldgyldigt i kraft besluttes af hele EU-parlamentet.

Da de amerikanske regler blev vedtaget i august sidste år, håbede flere NGO'er på, at reglerne ville danne præcedens internationalt. Aftalen er et skridt i den retning.

 

Avis: Amerikanske olie- og minevirksomheder møder nye oplysningskrav

EU strammer oplysningskrav til olieselskaber 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs