ShippingWatch

Amerikansk olieeksport overstiger import

For første gang siden 1995 rammer den amerikanske olieeksport i år et højere niveau end importen til landet. Forskellen på eksport og import vil ligge på næsten to millioner tønder dagligt ved udgangen af næste år, forudsiger EIA - U.S. Energy Information Administration.

Råolieeksporten vil i løbet af i år komme til at overgå importen i USA. Det er første gang siden 1995, og den totale forskel mellem import og eksport vil lande på to millioner tønder olie dagligt ved udgangen af 2014. Det viser tal fra det uafhængige amerikanske statistikbureau Energi Information Administration - EIA.

Det er den øgede produktion af råolie i USA især fra skifergas og andre klippeformationer i North Dakota og Texas, der ændrer billedet af olieimporten.

EIA vurderer, at udover skiftet fra mest import til mest eksport, vil den månedlige produktion af råolie i fjerde kvartal af 2014 ligge på 8 mio. tønder dagligt, hvilket vil være det højeste niveau siden 1988. Samtidig vil importen i samme kvartal falde til under 7 mio. tønder dagligt.

EIA understreger, at uventede begivenheder, som for eksempel en orkan eller lignende kan vende op og ned på behovet for olie for amerikanerne.

Nordea: Chavez' død kan ændre olieprisen

Skiferolie - en gigantisk kickstart eller…?

GRM: Tysk skiferåbning kan påvirke olieprisen 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs