ShippingWatch

Avis: Amerikanske olie- og minevirksomheder møder nye oplysningskrav

Amerikanske olie- og mineselskaber er efter vedtagelsen af nye oplysningskrav tvunget til fremover at oplyse, hvad de betaler til myndigheder i de lande, de opererer i. Det skriver Berlingske Business.

I fremtiden skal de amerikanske olie- og mineselskaber fuldstændig gøre rede for, hvordan og hvor meget de har betalt til myndigheder i de lande, de arbejder i med olie- eller mineprojekter. Formålet med loven er at sikre indbyggerne i de lande, hvor olie- og mineselskaberne arbejder, at pengene ikke bliver mellem selskaber og myndigheder, men kommer befolkningerne til gode. Det skriver Berlingske Business.

"Det bliver nemmere at holde lokale regeringer ansvarlige, så man kan få flere penge ud til de fattige mennesker. Tag for eksempel Sierra Leone, hvor der er en regel om, at 0,1 pct. af omsætningen i diamantminer skal føres tilbage til landsbyerne. Det sker ikke. Med de nye oplysinger vil vi sammen med vores lokale partnere bedre kunne stille de rigtige spørgsmål til myndighederne," siger politisk rådgiver Lars Koch fra Ibis til Berlingske Business.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs