ShippingWatch

EU strammer oplysningskrav til olieselskaber

Krav om åbenhed om olieselskabernes skattebetalinger til udviklingslande er relevant, men EU-Parlamentets stramninger er for vidtgående og for bureaukratiske, mener Danmarks Rederiforening, der varetager Maersk Oils interesser i den konkrete sag.

EU-Parlamentets skærpelse af oplysningskrav til olieselskaberne om deres skattebetalinger rundt om i verden er for vidtgående. Det mener Danmarks Rederiforening, der varetager Maersk Oils interesser i den konkrete sag.

Det oprindelige forslag fra EU-Kommissionen og siden i Ministerrådet om større åbenhed fra selskaber i olie- og mineindustrien, der kommer i forlængelse af nye og skrappe krav i amerikansk lov, er blevet strammet på en række punkter efter en tur i EU-Parlamentets såkaldte JURI-komite.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs