ShippingWatch

Koreanske værfter i heftig gældsætning

I 2012 udvidede de største koreanske værfter deres lån med en stigning på 44 pct. sammenlignet med 2011. Årsagen er nedgang i ordrer og forsinkede betalinger, skriver Asiasis.

Foto: Hempel

Koreas største værfter har haft travlt med at finde finansiering i 2012. I hvert fald er deres lån fra banker og erhvervsobligationer ifølge Korea Investors Service steget med 44 pct. sammenlignet med 2011, skriver Asiasis. Man anslår, at værfterne i 2012 havde lån for 18,7 mia. USD.

Ifølge Korea Investors Service skyldes lånene en nedgang i ordrer samt manglende betaling, og udlånene kan risikere at stige, hvis den økonomiske afmatning ikke snart aftager. De koreanske skibsværfter tæller Hyundai Heavy Industries, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, Samsung Heavy Industries, Hyundai Mipo Dockyard, Hyundai Samho Heavy Industries, Hanjin Heavy Industries & Construction.

Koreanske værfter skal bygge LNG-skibe for Nigeria

Samsung annullerer nu storordre

Daewoo ventes at få styrket indtjeningen i 2013 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs