ShippingWatch

Samsung annullerer ny storordre

Det koreanske værft Samsung Heavy Industries har annulleret en ordre på i alt fem containerskibe til en værdi af 853 mio. USD. Det er mindre end to uger siden, at Samsung annullerede ordrer på fire LNG-skibe til en værdi af 2,4 mia. USD.

Foto: Ole Lind

Samsung Heavy Industries har annulleret en stor ordre på fem containerskibe til en samlet værdi af 853 mio. USD. De fem skibe er de af en ordre på i alt otte store containerskibe, som i 2007 blev bestilt af en mellemøstlig køber, skriver Asiasis.

Den nu annullerede ordre er blevet udskudt flere gange på grund af manglende finansiering fra bankernes side, og det fik for nylig rederen til at bede om aflysning af aftalen på de mange nybygninger.

Samsung får 55 mio. USD ind for de fem skibe samt indtjeningen for de tre skibe, der allerede er bygget.

Samsung Heavy Industries annullerede i begyndelsen af marts en ordre på fire LNG-skibe til en samlet værdi af 2,4 mia. USD. Her var årsagen også rederens manglende evne til at skaffe finansiering.

Samsung klarer sig uden annulleret mia-ordre

Samsung dropper mia-ordre fra europæisk reder

Analytiker: Vækst i ordrer på øko-skibe 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs