ShippingWatch

Samsung dropper mia-ordre fra europæisk reder

Samsung Heavy Industries har ifølge Asiasis annulleret en kontrakt med en europæisk reder om levering af fire LNG-FPSO'ere til en værdi af knap 2,4 mia. USD. (beløb rettet til 2,4 mia USD)

Foto: Ole Lind

Samsung Heavy Industries har revet sin kontrakt med en europæisk reder midt over og mister dermed en ordre på 2,4 mia. USD, bygningen af fire LNG-FPSO'ere skulle indbringe. Kunden kunne ikke sikre tilstrækkelig finansiering, skriver Asiasis.

Den annullerede ordres værdi svarer til 19,4 pct. af den årlige omsætning hos Samsung Heavy Industries. Kontrakten blev underskrevet d. 10. marts 2008, men er altså nu ikke længere gældende.

Byggeriet af de fire skibe er gået i gang, men er blevet forsinket flere gange på grund af kundens manglende evne til at finde investorer. Samsung har oplyst, at de ønskede at gøre kontrakten færdig, men at kunden ikke viste vilje dertil.

Kunden har allerede betalt 495 mio. USD, som Samsung vil returnere, når de omkostningerne, rederiet allerede har haft, er trukket fra, skriver Asiasis.

Samsung forventer ordrer for milliarder i 2013 

Samsung understøtter grønne leverandører

Analyse: Koreanske værfter vil lide et år endnu 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs