Succesfulde Welltec: Vi står over for tre udfordringer

Welltec lader til at have fundet en model med succes: Koblet op på oliebranchen, leverandør til majoriteten af verdens 25 største olieselskaber, kendt for kvalitet og med evne til vækst i finanskrisens efterdønninger.

Welltec lader til at have fundet en model med succes: Koblet op på oliebranchen, leverandør til majoriteten af verdens 25 største olieselskaber, kendt for kvalitet og med evne til vækst i finanskrisens efterdønninger. ShippingWatch har spurgt, hvad problemerne så kan være.

Welltec har netop igen imponeret med et regnskab, der viste et bedre resultat end ventet. 129 mio. kr. i overskud før skat blev det til i 2012 for leverandørvirksomheden, der omsatte for 1,7 mia. kr. og forventer en omsætning i lejet 2,1-2,3 mia. kr. i 2013. ShippingWatch har spurgt finansdirektør Jesper Helmuth Larsen om, hvordan det kan blive ved med at gå så godt, og om der slet ikke er sten på vejen for Welltec.

"Den meget simple forklaring på, at det går godt for os, er, at det marked, vi arbejder i, er virkelig stort. Vi har den nyeste teknologi med det, som vi opfatter som den bedste value proposition. Vi kan først og fremmest optimere udvindingen billigere for vores kunder målt på direkte omkostninger, vi har en lavere risiko for at ødelægge noget i brøndene, vi bruger mindre udstyr og færre folk til de samme opgaver, og vi har også vist, at vores risiko for at forårsage ulykker er meget lavere," siger Jesper Helmuth Larsen.

Tre udfordringer

Welltec får positive tilbagemeldinger fra kunderne, der tæller mere end 240 selskaber på verdensplan, herunder langt de fleste af verdens 25 største olieselskaber. Det er ikke så meget kunderne eller konkurrenterne, men mere makro-situationen for oliemarkedet og Welltec selv, der kan påvirke, om Welltec kommer i problemer i fremtiden.

"Vi har selvfølgelig konkurrenter i markedet. Det er svært at kopiere vores teknologi i detaljen, og vi har vores strategi vedrørende intellektuelle ejendomsrettigheder på plads, så der bliver blandt andet løbende optaget nye patenter. Så hvad skal man synes om konkurrenterne i et marked, hvor vi er ledende og hidtil har formået at gøre tingene hurtigere, bedre og mere præcist? Udover at vi er markedsledende og teknologiførende, så er markedet stort nok til, at der er plads til konkurrence. Der ud over er vores konkurrenter blot med til at uddanne markedet om værdien af vores teknologi.” " siger Jesper Helmuth Larsen.

Welltecs største konkurrenter er Aker Solutions og Schlumberger. Derudover er Welltec selvfølgelig underlagt makroforholdene i olieindustrien, som kan være problematiske.

"Hvis der sker en massiv aktivitetsnedgang i industrien, så vil det selvfølgelig også kunne påvirke Welltec. Vi har dog gode muligheder for at positionere os til ændrede markedsforhold, så vi forventer, at hvis der kommer et omslag i hele branchen, så er vores value proposition så god, at vi kan imødegå det bedre, end andre kan," siger Jesper Helmuth Larsen og peger dernæst på den tredje udfordring for Welltec.

Skal øve sig i at blive større virksomhed

"Vi skal fortsat lære at vokse som organisation. Når vi vokser så meget, så ansætter vi flere og flere nye medarbejdere hvert år. Det skal vi som organisation kunne absorbere. Vi skal løbende tilpasse vores kapacitet til en stadig stigende omsætningsvækst, eksemplificeret ved væksten på 28, 32 og 39 pct. i de foregående år," siger Jesper Helmuth Larsen.

Welltec er i øjeblikket repræsenteret i det meste af olieverdenen geografisk set, men har ambitioner om at vokse i alle regionerne.

"Lige meget om det er de i Welltec-sammenhænge mere modne markeder, eller de mere kommende markeder, så skal der vækst på," siger han.

Welltec har sit største marked i Rusland og i regionen, som de under et kalder EMEA for Europa, Mellemøsten og Afrika. Markedet i Amerika var i 2012 det marked, der havde den største vækst i indtjening, mens væksten i Asien var størst set procentvist.

Welltec bliver ved med at vokse

Avis: Welltec styrer mod børsdebut

Welltec: Brasiliansk forretning skal fordobles i 2013 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også