ShippingWatch

Avis: Welltec styrer mod børsdebut

Med en værdi på et godt stykke over 10 mia. kr. er det danske olieselskab Welltec klar til en børsnotering, der kan sende selskabet direkte ind i det danske C20-aktieindeks, skriver Børsen.

Foto: Copyright Welltec®

Der er fuld fart på hos det danske olieselskab Welltec, der producerer robotudstyr til offshore, og som i dag over for Børsen lufter forventninger om at sætte processen frem mod en børsnotering i gang i den nærmeste fremtid. Stifter og hovedaktionær Jørgen Hallundbæk understreger dog til Børsen, at beslutningen ikke er endeligt truffet.

Men med en værdi på et stykke over 10 mia. kr. regner stifteren med, at en børsnotering vil sende Welltec direkte i armene på det prestigefyldte C20-indeks:

"Vi bør komme ind i C20-indekset. Det har været mit kriterium, at vi skal placere os godt inde i det. Det betyder, at vi er store nok til at få tilstrækkelig med opmærksomhed," siger han til Børsen og fortæller, at han selv vil beholde aktiemajoriteten i virksomheden.

Welltec har hyret flere rådgivere til at hjælpe med noteringen, den centrale investeringsbank, som skal stå for børsprospektet er dog endnu ikke valgt. Men Jørgen Hallundbæk fortæller til Børsen, at flere banker er interesserede i at tale med dem.

Welltec blev stiftet i 1994 og åbnede i 2000 kontorer i Houston, Texas, USA. I dag tjener selskabet nok til i 2012 at nå en driftsindtjening på omkring 850 mio. kr.

Welltec: Brasiliansk forretning skal fordobles i 2013

Welltec-direktør: Man kan da kun være stolt

Welltec efter fem års aktivitets-boom: Hvor er krisen? 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs