ShippingWatch

Milliardordre på LNG-skibe tæt på mål

China Shipping Group og japanske Mitsui OSK Lines er tæt på at lukke en handel på mellem seks og otte LNG-skibe til en værdi på op mod 1,5 mia. USD, skriver flere medier.

Foto: Hyundai Merchant Marine

En aftale på  op mod 1,5 mia. USD mellem China Shipping Group og Mitsui OSK Lines er lige ved at være i hus, skriver flere medier.

Handlen drejer sig om en ordre på mellem seks og otte LNG-skibe, som skal sejle gas til Australien for et projekt mellem Origin Energy, ConocoPhillips og Sinopec. Seks af skibene skal efter planen bygges på Hudong-Shonghua-værftet, som i øjeblikket er det eneste kinesiske værft, der beskæftiger sig med LNG-fartøjer.

Det er endnu ikke blevet besluttet, hvorvidt de sidste to skibe også skal bygges her eller gå til Dalian Shipbuilding Industry Corp eller Nantong Cosco KHI Shipbuilding Engineering Corp.

"Diskussionen af projektet har været længe undervejs, og ingen kontrakter er underskrevet endnu," siger en embedsmand i Shanghai ifølge SinoShip.

Analytiker: LNG-investeringer fordobles i 2013 

Ordrehop til koreanske værfter

Analyse: Efterspørgsel på LNG-skibe vil falde

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs