Analyse: Efterspørgsel på LNG-skibe vil falde

I løbet af de kommende år vil LNG-flåden vokse hurtigere end handlen med LNG, og det vil betyde faldende efterspørgsel på skibene, forudser DVB Bank SE ifølge Bloomberg.
Foto: Statoil
Foto: Statoil

Forbruget af LNG-fartøjer vil i 2013 og 2014 ændre karakter fra seks år på toppen til faldende efterspørgsel, skriver Bloomberg. Det skyldes blandt andet, at flåden af LNG-skibe vil vokse, mens handlen vil aftage. Det forudser DVB Banks research- og strategiafdeling med base i Rotterdam i en analyse.

I de kommende to år vil værfter bygge LNG-skibe med en samlet kapacitet på 8,3 mio. kubikmeter, hvilket svarer til 16 pct. af den eksisterende flåde. I samme periode vil mængden af naturgas produceret til skibene kun stige med 9,7 pct., hvilket vil være med til at sænke brugen af skibene de kommende år, skriver banken i sin analyse.

"Vækst i flåden er stadig en trussel og må forventes at påvirke udnyttelsen af flåden på en synlig måde efter 2013," siger DVB i sin rapport ifølge Bloomberg.

Projekter skal færdiggøres

"Mens flåden forventes at vokse de kommende år, må vi vente og se, hvorvidt stigningen i brændstof er nok til at absorbere overskydende kapacitet i flåden. Vi forventer ikke, at en betydelig mængde skibe skal ophugges," skriver banken og påpeger, at priserne på nye skibe måske vil begynde at stige, når dyre projekter, der skal producere brændstof til skibene, er færdige.

Rapporten noterer desuden, at beskæftigelsen for skibene vil forblive 'flad', og at yderligere ordrer på skibe kan komme til at påvirke charterraterne, der i juni ramte 150.000 USD, det højeste nogensinde, på grund af øget fragt til Asien. Ifølge Fearnleys er raterne på fragt til Asien i dag faldet til 115.000 USD. om dagen.

Analytiker: LNG-investeringer fordobles i 2013

Lloyd´s Register tror ikke på LNG som afløser for tung fuel

Drewry: Stærkt brug for LNG-skibe 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også