ShippingWatch

Analytiker: LNG-investeringer fordobles i 2013

Antallet af ordrer på LNG-skibe vil vokse til 40 i 2013. Det svarer til en fordobling i ordreindgangen på de naturgas-transporterende skibe, og ordreindgangen vil blive endnu større i 2013, skriver Asiasis.

Foto: Statoil

50 LNG-skibe blev bestilt i 2011, og det har fået markedet til at tøve med bestillingerne i år. Næste år vil der imidlertid blive bestilt 40, hvilket svarer til en stigning på omkring 50 pct. i forhold til ordreantallet på 26-27 i år. Det vurderer analytiker Lee Sok-Je fra J.P. Morgan overfor Asiasis, skriver Asiasis. Han tror, at bestillingerne efter 2013 vil blive ved med at stige.

Fredriksen-selskab sikrer rekordrate for LNG-skib  

Stigningen i antallet af ordrer vil også give en prisstigning på nybygningerne af LNG-skibe. Stigningerne forventes at give en pris på 220 mio. USD pr. skib ved udgangen af 2013, hvilket svarer til en stigning på 12-13 pct..

"Vi forventer at se et stærkt opsving af ordrer på LNG-skibe efterfulgt af en voksende konkurrence om de resterende muligheder blandt rederne," siger Lee Sok-Je og understreger ifølge Asiasis, at en stærk kinesisk won også vil booste priserne.

Deutsch Bank: Smertefuld konsolidering i vente for asiatiske værfter

Norske Veritas: Afgørende ændringer i verdensflåden frem til 2020 

Gøteborg langt fra at udnytte sit russiske potentiale

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs