Analytiker: LNG-investeringer fordobles i 2013

Antallet af ordrer på LNG-skibe vil vokse til 40 i 2013. Det svarer til en fordobling i ordreindgangen på de naturgas-transporterende skibe, og ordreindgangen vil blive endnu større i 2013, skriver Asiasis.
Foto: Statoil
Foto: Statoil

50 LNG-skibe blev bestilt i 2011, og det har fået markedet til at tøve med bestillingerne i år. Næste år vil der imidlertid blive bestilt 40, hvilket svarer til en stigning på omkring 50 pct. i forhold til ordreantallet på 26-27 i år. Det vurderer analytiker Lee Sok-Je fra J.P. Morgan overfor Asiasis, skriver Asiasis. Han tror, at bestillingerne efter 2013 vil blive ved med at stige.

Fredriksen-selskab sikrer rekordrate for LNG-skib  

Stigningen i antallet af ordrer vil også give en prisstigning på nybygningerne af LNG-skibe. Stigningerne forventes at give en pris på 220 mio. USD pr. skib ved udgangen af 2013, hvilket svarer til en stigning på 12-13 pct..

"Vi forventer at se et stærkt opsving af ordrer på LNG-skibe efterfulgt af en voksende konkurrence om de resterende muligheder blandt rederne," siger Lee Sok-Je og understreger ifølge Asiasis, at en stærk kinesisk won også vil booste priserne.

Deutsch Bank: Smertefuld konsolidering i vente for asiatiske værfter

Norske Veritas: Afgørende ændringer i verdensflåden frem til 2020 

Gøteborg langt fra at udnytte sit russiske potentiale

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også