ShippingWatch

Ordrehop til koreanske værfter

Et ellers slunkent år for den sydkoreanske skibsbygningsindustri har fået opmuntrende afslutning, hvor værfterne har set en stigning i ordrer. Det skriver Asiasis.

Foto: Jyllands-Posten

I december 2012 voksede ordrebogen i forhold til måneden før hos sydkoreanske skibsværfter for første gang i halvandet år. Ifølge Clarkson, var ordrebogen ved udgangen af december forøget med 730.000 CGT (kompenseret bruttotonnage) i forhold til november til i alt 29,24 mio. CGT. Det skriver Asiasis.

I løbet af december har værfter som Hyundai Mipo Dockyard, SPP Shipbuilding, STX Dalian og andre værfter i Sydkorea vundet en række kontrakter på bygning af blandt andre MR-skibe, LNG-fartøjer og VLGC-skibe.

Onsdag kom det også frem, at Hyundai Sambo, der er et datterselskab til Hyundai Heavy, skal bygge fire VLCC-skibe med en værdi på omkring 100 mio. dollar pr. skib.

United Arab bekræfter interesse i megaskibe  

Shipping ramt af diplomatisk krise mellem Sydkorea og Japan 

Shell bag ny ordre i Korea 

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs