ShippingWatch

Ordrehop til koreanske værfter

Et ellers slunkent år for den sydkoreanske skibsbygningsindustri har fået opmuntrende afslutning, hvor værfterne har set en stigning i ordrer. Det skriver Asiasis.

Foto: Jyllands-Posten

I december 2012 voksede ordrebogen i forhold til måneden før hos sydkoreanske skibsværfter for første gang i halvandet år. Ifølge Clarkson, var ordrebogen ved udgangen af december forøget med 730.000 CGT (kompenseret bruttotonnage) i forhold til november til i alt 29,24 mio. CGT. Det skriver Asiasis.

I løbet af december har værfter som Hyundai Mipo Dockyard, SPP Shipbuilding, STX Dalian og andre værfter i Sydkorea vundet en række kontrakter på bygning af blandt andre MR-skibe, LNG-fartøjer og VLGC-skibe.

Onsdag kom det også frem, at Hyundai Sambo, der er et datterselskab til Hyundai Heavy, skal bygge fire VLCC-skibe med en værdi på omkring 100 mio. dollar pr. skib.

United Arab bekræfter interesse i megaskibe  

Shipping ramt af diplomatisk krise mellem Sydkorea og Japan 

Shell bag ny ordre i Korea 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs