ShippingWatch

Shell bag ny ordre i Korea

Olieselskabet Shell har bestilt yderligere 10 produkttankere  på Hyundai Mipo-værftet i Sydkorea. Det skriver flere medier.

Foto: SHELL

Olieselskabet Shell har bestilt yderligere 10 produkttankere  på Hyundai Mipo-værftet i Sydkorea. Det skriver flere medier.

Skibene på hver 50.000 dwt skal leases til Shell via Sinokor Merchant Marine og prisen på 30,9 mio. USD per skib er den laveste hidtil set  for denne skibstype i 2012, skriver bl.a. Lloyd's List.

Bag aftalen står angiveligt produkttank-specialisten HMD i Seoul.

I september kom det det frem, at Shell har bestilt 10 MR produkt tankere med option på yderligere 10 på det koreanske skibsværft  SPP Shipbuilding. Prisen var angivet til kun 28,5 mio. USD. Det er mindre end tidligere afgivne ordrer på tilsvarende skibe i løbet af 2012, hvor prisen har ligget i størrelsesordenen 32-34 mio. USD.

Ifølge analysehuset Fearnley er disse skibe uden systemer til rensning af ballastvand, og de er identiske med skibe bestilt på STX og Mipo, dog med 40 procent upfront betaling og uden ballastvand-systemer.

Shell-direktør: Shipping skal vælge nyt brændstof hurtigt 

Medie: Shell og ExxonMobil vil købe Maersk Curlew  

 

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs