Vale nedskriver for 4,2 mia. dollar

Det brasilianske mineselskab Vale har nedskrevet 4,2 mia. dollar efter en årlig vurdering af minen Onca Puma og og aluminium-aktiver. Nedskrivningen vil ramme selskabets resultat for fjerde kvartal, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Problemer med to smelteovne i den brasilianske nikkelmine Onca Puma og fald i prisen på aluminium har betydet, at det brasilianske mineselskab Vale har måttet lave en nedskrivning før skat på 4,2 mia. dollar.

"Problemer med to smelteovne i Onca Puma har betydet et totalt driftsstop i ferronikkel-driften siden juni 2012. Efter en analyse af situationen, har Vale besluttet at genopbygge en af de to smelteovne til en vurderet omkostning på 188 mio. dollar i 2013 med plan om opstart i fjerde kvartal af 2013. På grund af denne begivenhed og i lyset af den nuværende markedsusikkerhed for ferronikkel, fastsatte man ved vurderingen af Onca Puma et behov for at erkende en nedskrivning før skat på 2,848 mia. dollar," skriver Vale.

Samtidig har en nedadgående volatilitet i aluminiumpriserne samt makroøkonomisk usikkerhed betydet, at markedsværdien af det norske selskab Hydro ASA, som Vale ejer 22 pct. af er faldet. Derfor nedskriver selskabet 1,3 mia. dollar i den forbindelse.

"På trods af disse nedskrivninger tror vi fortsat på de grundlæggende markedsforhold i det globale nikkelmarked på langt sigt," skriver Vale.

Alphabulk: Vale-max kan blive overflødige  

Capesize-rater slået ned på tre uger 

Prisen på jernmalm styrtdykkede torsdag i kinesisk havn 

Minegigant i fyringsrunde 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også