ShippingWatch

Minegigant i fyringsrunde

Verdens største mineselskab - det australske BHP Billiton - skal skære ned. Mineselskabet overvejer fyringer på grund af dalende efterspørgsel.

Foto: Rederiforeningen

Der er dårligt nyt fra verdens største mineselskab australske BHP Billiton, som torsdag fortæller, at selskabet overvejer en fyringsrunde, efter at dets australske kulminer begynder at mærke den faldende efterspørgsel, primært grundet tilbagegangen i væksten hos den kinesiske industri. På baggrund af stigende omkostninger og faldende råvarepriser, fortsætter vi med at fokusere på at reducere vores udgifter og driftsomkostninger, skriver BHP i en e-mail til Reuters ifølge The Australian.

En reducering af efterspørgslen på kul fra Kina, hvor den økonomiske vækst er på sit laveste niveau i mere end tre år, har trukket priserne på kul, jernmalm og andre råvarer ned til nye lavpunkt, hvilket rammer de globale mineselskaber som BHP og Vale SA. En faldende efterspørgsel både jernmalm og kul kan også ramme danske D/S Norden, da hhv. 45 og 11 pct. af selskabets samlede sejladser relaterede sig til netop disse to råvarer i 2011.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs