ShippingWatch

Cowi: Tab af ingeniørordning koster allerede job

Virksomhederne kan allerede mærke effekten af, at regeringen har fjernet skattefritagelsen for danskere, der sendes på job i udlandet, mener Cowi ifølge Berlingske.

En af landets største ingeniørvirksomheder, Cowi, kan allerede mærke konsekvensen af, at regeringen nu har vedtaget at fjerne den såkaldte ingeniørordning om skattefritagelsen for danskere, der arbejder i udlandet.

Ifølge Berlingske Business vil virksomheden inden længe gennemføre "irreversible" flytninger af funktioner, medarbejdere og ledelser til udlandet, og sandsynligheden for, at jobbene kommer tilbage til Danmark, er minimal, vurderer Cowi.

Vækst-team: Skattefrihed til specialister i skibene 


Også Rambøll beklager beslutningen, som virksomheden mener, koster på konkurrenceevnen:
"Det kan selvfølgelig ramme vores bundlinje direkte, men det er ikke det værste.  Det er i stedet det tab af konkurrenceevne, vi lider," siger adm.  direktør hos Rambøll, Robert Arpe, til avisen.

En lang række organisationer, der repræsenterer virksomheden inden for den maritime sektor, har kritiseret regeringens beslutning kraftigt.

Skatteministeriet har vurderet ændringen til netto at indbringe staten 315 millioner kroner årligt fra 2014, men den beregning er ikke alle økonomer enige i. Tværtimod. Flere økonomer mener, at ministeriets skøn er tæt på at være gætværk og ikke baseret på konkret viden.

"Det kan sagtens ende med et negativt provenu," siger Bo Sandemann Rasmussen, professor i økonomi ved Aarhus Universitet, til Berlingske.

Mærsk og Cowi i fælles front mod skat på udstationerede

Ny skatteregel kan tvinge danske skibsofficerer til udlandet

Maskinmestrene mener de blev glemt i Finansloven 

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs