ShippingWatch

Ny skatteregel kan tvinge danske skibsofficerer til udlandet

Søfartens Ledere har afgivet høringssvar om Ligningslovens § 33A, "ingeniørordningen", der står til at blive afskaffet. Det kan tvinge danske skibsofficerer til permanent at flytte til udlandet, mener Søfartens Ledere.

Foto: Jacob Wandel

Søfartens Ledere har afgivet høringssvar om Ligningslovens § 33A, også kaldet ingeniør-ordningen, der står til at blive afskaffet i forbindelse med den kommende skattereform. Ændringen vil, i sin nuværende form, forringe Danmarks tilknytning til værdifulde, internationale netværk og tvinge danske skibsofficerer, der hidtil har arbejdet under § 33A, til permanent at flytte til udlandet. Det skriver Søfartens Ledere på sin hjemmeside.

"Vi har drøftet ophævelsen af Ligningslovens § 33A med flere af vores medlemmer, der pt. benytter sig af ordningen, og de giver udtryk for, at en ophævelse af § 33A vil betyde, at de permanent må bosætte sig i udlandet," siger Mille Bondo Meyer, advokat i Søfartens Ledere.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Blackrock bliver storaktionær i Borr Drilling

Den multinationale kapitalforvalter ejer nu i alt 5,67 pct. af aktierne i Borr Drilling. Aktiekøbet kommer samme dag, som Borr Drilling har solgt tre rigge under bygning for at styrke selskabets pressede økonomi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs