ShippingWatch

Skatteindgreb rammer ingeniører og søfolk

Det er især ingeniører, men også søfarende i forskellige job i udlandet, der rammes hårdt af regeringens skattereform. Fremover skal der betales fuld skat i Danmark af den indkomst, der optjenes i udlandet, hvis ikke der er en dobbeltbeskatningsaftale.

Er du ansat i et dansk firma og rejser til udlandet for at arbejde i en periode, der strækker sig ud over 180 dage, skal du ikke betale fuld skat til den danske stat, men til det land, hvor du er udstationeret. Det skal imidlertid være slut nu, mener regeringen, der med sin nye skattereform vil afskaffe Ligningslovens § 33A. Det betyder, at personer efter vedtagelse af skattereformen skal betale fuld skat i Danmark af den indkomst, de optjener i udlandet med mindre der foreligger en dobbeltbeskatningsaftale med det pågældende land, som fx i Norge.

Ingeniørforeningen, der  har 2.000 medlemmer i udlandet,  kalder det et stort tilbageskridt, en globaliseringsbommert, ligesom Søfartens Ledere opfordrer til at genoverveje denne del af skattereformen:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs