ShippingWatch

Maskinmestrene mener de blev glemt i Finansloven

Det kommer meget bag på Maskinmestrenes Forening, at optaget af studerende på maskinmesteruddannelsen ikke er blevet hævet i finanslovsforslaget for 2013. Der er nemlig behov for langt flere maskinmestre i fremtiden, mener foreningen.

Foto: Maersk Line

Maskinmestrenes Forening blev meget overraskede, da de mandag læste forslaget til næste års Finanslov igennem. Forslaget indeholdt nemlig ikke nogen hævelse af loftet for nye maskinmesterstuderende, hvilket der ifølge foreningen er stort behov for. Således er kvoten fastholdt på 750 studerende pr. år, efter at der sidste år kom 170 nyer studiepladser.

"Vi blev meget overraskede, for vi havde forventet, at man ville øge kvoterne til et optag på 1.000 eller måske 1.500 maskinmesterstuderende om året, da der er fuld beskæftigelse blandt maskinmestre. Uanset hvilken branche vi ser på, er der mangel på maskinmestre," siger Per Jørgensen formand i Maskinmestrenes Forening, til ShippingWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs