ShippingWatch

Vækst-team: Skattefrihed til specialister i skibene

Lykkes bestræbelserne på at skabe øget vækst i den maritime danske industri, bliver der klart et behov for at forbedre vilkårerne for de mange montører og specialister, der arbejder ombord på skibene, mener Jenny Braat, adm. direktør i Danske Maritime.

Danske ansatte hos leverandører, værfter og udstyrsproducenter bør skattemæssigt sidestilles med de søfarende, når de som montører og specialister er ombord på skibe. Det foreslår regeringens vækstteam i sine anbefalinger til nye vækst i den maritime sektor.

"Udsendte montører arbejder side om side med tradtionelle søfolk og vil efter indførelsen af ILO-konventionen om de søfarendes forhold rent ansættelsesretligt blive sidestillet med mere traditionelle søfolk, der tager sig af driften af skibene. Spørgsmålet er, om de også rent skattemæssigt kan sidestilles hermed. Det kunne ske ved, at der ses på mulighederne for at lade de særodninger, der gælder for søfarende, f.eks. DIS-skatteordningen og fradrag til søfolk, omfatte montører, der udsendes for at fuldføre arbejde under sejlads på skibe," hedder det i vækstteamets anbefalinger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs