ShippingWatch

Iraks eksport af olie nærmer sig rekord inden afgørende møde

Olieeksporten fra det sydlige Irak er steget med 150.000 tønder om dagen i november og nærmer sig rekord, skriver Reuters. Opecs andenstørste olieproducent balancerer med lavere produktion i nord.

Foto: Nabil al-Jurani

Oliehanerne i det sydlige Irak har været skruet op i november måned, hvor eksporten er steget med 150.000 tønder olie om dagen.

Det skriver Reuters med henvisning til shippingdata og kilder i industrien. I løbet af månedens første 20 dage har landet i gennemsnit eksporteret 3,5 mio. tønder om dagen, hvilket svarer til 150.000 tønder mere om dagen sammenlignet med oktober.

Siden midten af oktober er produktionen fra den nordlige del af landet faldet, efter at irakiske styrker tog kontrol over området fra kurdiske grupper og forstyrrede olieproduktionen, som ellers hele året har overtrådt aftalen med Opec om at holde den nede.

Om en uge skal Opec mødes med lande uden for organisationen, herunder Rusland, for at finde ud af, hvordan den nuværende aftale om at holde produktionen på et vist niveau skal håndteres fremadrettet, og om den skal forlænges eller ej.

Men usikkerheden i Irak, som er den andenstørste olieproducent af Opec-medlemmerne, tilføjer et lag af usikkerhed, mens både Nigeria og Libyen også trykker lidt hårdere i pedalerne for at drive produktionen op.

På den baggrund kan det blive svært for Opec at vurdere den globale balance af udbud og efterspørgsel til næste år.

Russiske Rosneft: Opec-aftales afslutning bliver stor udfordring

Udrensning i Saudi-Arabien sender olieprisen op

Analytiker: Oliemarkedet er det mest solide siden før kollaps

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere