ShippingWatch

Iraks eksport af olie nærmer sig rekord inden afgørende møde

Olieeksporten fra det sydlige Irak er steget med 150.000 tønder om dagen i november og nærmer sig rekord, skriver Reuters. Opecs andenstørste olieproducent balancerer med lavere produktion i nord.

Foto: Nabil al-Jurani

Oliehanerne i det sydlige Irak har været skruet op i november måned, hvor eksporten er steget med 150.000 tønder olie om dagen.

Det skriver Reuters med henvisning til shippingdata og kilder i industrien. I løbet af månedens første 20 dage har landet i gennemsnit eksporteret 3,5 mio. tønder om dagen, hvilket svarer til 150.000 tønder mere om dagen sammenlignet med oktober.

Siden midten af oktober er produktionen fra den nordlige del af landet faldet, efter at irakiske styrker tog kontrol over området fra kurdiske grupper og forstyrrede olieproduktionen, som ellers hele året har overtrådt aftalen med Opec om at holde den nede.

Om en uge skal Opec mødes med lande uden for organisationen, herunder Rusland, for at finde ud af, hvordan den nuværende aftale om at holde produktionen på et vist niveau skal håndteres fremadrettet, og om den skal forlænges eller ej.

Men usikkerheden i Irak, som er den andenstørste olieproducent af Opec-medlemmerne, tilføjer et lag af usikkerhed, mens både Nigeria og Libyen også trykker lidt hårdere i pedalerne for at drive produktionen op.

På den baggrund kan det blive svært for Opec at vurdere den globale balance af udbud og efterspørgsel til næste år.

Russiske Rosneft: Opec-aftales afslutning bliver stor udfordring 

Udrensning i Saudi-Arabien sender olieprisen op 

Analytiker: Oliemarkedet er det mest solide siden før kollaps 

 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs