ShippingWatch

Russiske Rosneft: Opec-aftales afslutning bliver stor udfordring

Det bliver en stor udfordring, når den globale aftale om at holde olieproduktionen på et minimum, som Opec og lande udenfor for et år siden blev enige om, skal afsluttes. Det mener russiske Rosneft ifølge Reuters.

Foto: Gazprom

Om få uger skal Opec-landene og lande udenfor organisationen mødes for at diskutere den globale aftale om at holde olieproduktionen på et vist niveau for at hæve prisen.

Rusland er en del af aftalen og på et møde i Moskva onsdag blev toppen af russiske olieselskaber enige med den russiske energiminister Alexander Novak om fortsat at bakke op om aftalen, når den skal diskuteres i Wien i slutningen af denne måned, skriver Reuters.

De russiske olieselskaber skal mødes igen om en uge for at diskutere situationen og udviklingen på oliemarkederne. Ifølge kilder i Opec ønsker flere producenter at forlænge aftalen til slutningen af 2018, skriver nyhedsbureauet. Men når aftalen på et tidspunkt skal ophøre, bliver det en stor udfordring, siger en talsperson fra russiske Rosneft til Reuters.

"Når vi taler om selskabets bekymringer, så handler det først og fremmest om, hvordan man forbereder sig mod at suspendere mål for at mindske produktionen," siger Mikhail Leontyev.

"Det er et seriøst spørgsmål. Før eller siden vil de mål naturligvis blive løftet. Nu eller senere, det er et andet spørgsmål. Det er en seriøst udfordring, som vi bliver nødt til at forberede."

I dag begrænser Rosneft, som er den største producent i Rusland, produktionen fra sine nyeste felter. I alt skal Rusland skære 300.000 tønder olie om dagen.

Mikhail Leontyev understreger, at Rosneft vil holde sig til aftalen, men pegede på, at CEO Igor Sechin har udtrykt bekymring for aftalen.

Udrensning i Saudi-Arabien sender olieprisen op

Voldsom uenighed om fremtidens oliepriser 

Opec forudser normalisering i olielagre om et år 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs