ShippingWatch

Udrensning i Saudi-Arabien sender olieprisen op

En række anholdelser mod flere prinser og tidligere ministre som led i en ny antikorruptionskommission i Saudi-Arabien får mandag olieprisen til at stige.

Foto: /ritzau/Hassan Amar/AP

Prisen på den europæiske referenceolie, Brent, ligger mandag morgen i det højeste niveau i mere end to år, efter at Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, har cementeret sin magt i det olierige land, rapporterer Reuters.

Myndigheder i Saudi-Arabien anholdt lørdag 11 prinser og 38 tidligere ministre, højtrangerende embedsmænd og forretningsmænd i en tilsyneladende stor udrensningsaktion.

Anholdelserne skete blot timer efter, at kronprins Mohammed bin Salman havde godkendt en ny antikorruptionskommission i Saudi-Arabien, skriver AFP.

Saudi-Arabiens kronprins er blandt fortalerne for, at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, forlænger aftalen om et produktionsloft, når den nuværende aftale udløber til marts.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 62,27 dollar mod 60,95 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 55,76 dollar mod 55,64 dollar torsdag eftermiddag.

"Alt, hvad der har at gøre med Saudi-Arabien, er en smule foruroligende for oliemarkedet, men for nærværende er der ingen indikation af, at det her kan forstyrre udbuddet," siger Ric Spooner, olieanalytiker hos CMC Markets, til Bloomberg.

Analytiker: Oliemarkedet er det mest solide siden før kollaps

Saudiarabisk prins sender olieprisen tæt på 60 dollars

Olieprisen stiger efter uro i Nordirak

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere