ShippingWatch

Udrensning i Saudi-Arabien sender olieprisen op

En række anholdelser mod flere prinser og tidligere ministre som led i en ny antikorruptionskommission i Saudi-Arabien får mandag olieprisen til at stige.

Foto: /ritzau/Hassan Amar/AP

Prisen på den europæiske referenceolie, Brent, ligger mandag morgen i det højeste niveau i mere end to år, efter at Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, har cementeret sin magt i det olierige land, rapporterer Reuters.

Myndigheder i Saudi-Arabien anholdt lørdag 11 prinser og 38 tidligere ministre, højtrangerende embedsmænd og forretningsmænd i en tilsyneladende stor udrensningsaktion.

Anholdelserne skete blot timer efter, at kronprins Mohammed bin Salman havde godkendt en ny antikorruptionskommission i Saudi-Arabien, skriver AFP.

Saudi-Arabiens kronprins er blandt fortalerne for, at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, forlænger aftalen om et produktionsloft, når den nuværende aftale udløber til marts.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 62,27 dollar mod 60,95 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 55,76 dollar mod 55,64 dollar torsdag eftermiddag.

"Alt, hvad der har at gøre med Saudi-Arabien, er en smule foruroligende for oliemarkedet, men for nærværende er der ingen indikation af, at det her kan forstyrre udbuddet," siger Ric Spooner, olieanalytiker hos CMC Markets, til Bloomberg.

Analytiker: Oliemarkedet er det mest solide siden før kollaps 

Saudiarabisk prins sender olieprisen tæt på 60 dollars 

Olieprisen stiger efter uro i Nordirak 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs