ShippingWatch

Olieprisen stiger efter uro i Nordirak

Oliepriserne ligger højere mandag, hvor uro i Irak og færre aktive olierigge i USA ser ud til at påvirke markedet.

Foto: /ritzau/Nabil al-Jurani/Arkiv

Den seneste tids uro i Nordirak, hvor der fredag blev rapporteret om kampe mellem styrker fra den irakiske hær og kurdere i Kirkuk-provinsen, har skabt bekymring for forstyrrelser i olieforsyningerne.

Dertil kommer, at udbuddet fra USA kan være på vej ned, skriver Fxstreet. Ifølge Reuters faldt antallet af borerigge i arbejde for tredje uge i træk i sidste uge - denne gang med 7 borerigge til 736.

På oliemarkedet er den amerikanske referenceolie, WTI, mandag morgen steget til 52,10 dollar for en tønde fra 51,69 dollar fredag.

Den europæiske referenceolie, Brent, koster 57,90 dollar mod 57,62 dollar fredag.

Ifølge Bloomberg News har den seneste tids prisstigninger på olie fået flere investorer til atter at interessere sig for oliemarkedet.

"Generelt er flere villige til at satse på olie nu," siger Ashley Petersen, der er olieanalytiker hos Stratas Advisors til Bloomberg.

"Alt i alt hersker der en overbevisning om, at industrien har fået stabiliseret båden og er i et opsving," fortsætter han.

Imens er markedet for guld og ædelmetaller under en smule pres, da de stadigt stigende aktiekurser på alverdens børser har dæmpet behovet for at søge i sikker havn. Mandag er det toneangivende japanske aktieindeks steget til det højeste niveau siden 1996, efter at premierminister Shinzo Abe i weekenden vandt en stor valgsejr.

En ounce guld koster mandag morgen 1277,60 dollar - det laveste niveau i to uger - mod 1280,50 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller stiger kobberprisen mandag morgen 0,3 pct. til 6971 dollar per ton.

Wood Mackenzie: Olietørsten vil dale inden 2030

Olieprisen markant op på frygt for nye Iran-sanktioner

Opec forudser normalisering i olielagre om et år

Forsiden lige nu

Gary Vogel har ændret kursen i Eagle Bulk

Eagle Bulk Shipping er gået fra at være en tonnageudbyder til at være et reelt rederi under ledelse af Gary Vogel, der kom til fra Clipper for to et halvt år siden. Første del af forvandlingen er tæt på at være i mål, siger han til ShippingWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere