Oliearbejdere kræver fortsat forbud mod ulykkeshelikopter

Flyveforbuddet mod Super Puma-helikopteren bør opretholdes, selv om de europæiske myndigheder har ophævet sit forbud. Det kræver fagforeningerne for de norske oliearbejdere i et brev til transportministeren.
Foto: Airbus Helicopters/PR
Foto: Airbus Helicopters/PR
AF NIKLAS KRIGSLUND

De norske oliearbejderes fagforeninger kræver, at flyveforbuddet mod ulykkeshelikopteren Super Puma bliver opretholdt.

Helikoptertypen var i april involveret i en tragisk ulykke, hvor 13 mennesker mistede livet, da en helikopter styrtede i Turøy på vej til en olieplatform.

Siden da har de norske myndigheder indført et forbud mod at flyve med helikopteren, ligesom olieselskabet Statoil også har droppet typen.

Nu frygter mange oliearbejdere, at de alligevel kan blive tvunget til at flyve med Super Puma-helikoptere af typen EC225LP og AS332L2.

Det skyldes, at EU presser på for at tillade helikoptertypen, efter at luftfartsmyndigheden, European Aviation Safety Agency (EASA), ophævede det europæiske forbud i oktober.

Dancopter grounder igen uheldsramt helikopter 

Men selv om EASA har vendt tommelfingeren op, så er oliearbejdernes tillid til Super Puma-helikopteren  væk, og derfor må de norske myndigheder ikke give efter for presset.

Det skriver de ni fagforbund, som organiserer offshoremedarbejdere, i et fælles brev til den norske transportminister Ketil Solvik-Olsen.

"Forbundene SAFE, Industri Energi, Fellesforbundet, Lederne, Nito, Tekna, DSO, El og IT og FLT slår fast, at mange medlemmer oplever frygt ved tanken om igen at skulle flyve med helikoptertypen, og at mange ikke vil kunne klar den belastning," lyder det i brevet.

Forbundene lægger vægt på, at selv hvis helikoptertypen skulle blive frikendt af de igangværende  undersøgelser, så vil den altid være omgivet af utryghed på grund af ulykken i Turøy.

"Fagforbundene mener, at myndighederne og olieselskaber bør lægge stor vægt på passagerernes oplevede sikkerhed," skriver de.

Det var en helikopter af typen Airbus H225 Super Puma fra firmaet CHC Helikopter Service, som styrtede 29. april på vej til Statoils boreplatform Gullfaks B. To piloter og 11 personer omkom i styrtet.

Nu gælder forbud for uheldsramt helikopter i hele Europa

Norsk tragedie ryster helikopterselskaber

Norge indfører flyveforbud mod nedstyrtet helikoptertype

Mange oliearbejdere har haft dårlige helikopteroplevelser  

 

 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også