ShippingWatch

Dancopter grounder igen uheldsramt helikopter

Fredag styrtede en helikopter med 18 personer ombord ned ud for Shetlandsøerne, og fire omkom. Dancopter er nu igen tvunget til at holde helikopterne af samme type på jorden. Sidste gang kostede det virksomheden dyrt.

Helikopteren, der fredag styrtede ned ud for Shetlandsøerne med 18 personer ombord, var fra selskabet CHC, der flyver medarbejdere til og fra olieplatforme. Fire britiske oliearbejdere mistede livet, og flystyrtet får nu også konsekvenser i det danske selskab Dancopter, skriver dr.dk.

I det Esbjerg-baserede helikopterselskab har man valgt at indstille al flyvning til og fra boreplatforme med helikoptere fra den familie af helikoptere, som den nedstyrtede helikopter var fra.

Det drejer sig om typen Super Puma, som for kun en måned siden igen fik lov at komme på rotorbladene efter ni måneders flyveforbud.

Dancopters helikoptere er ikke helt den samme flytype, som den der styrtede ned i fredags, men direktør, Jens Anders Jensen fortæller til DR, at man på nuværende tidspunkt kun flyver med en anden helikoptertype på den daglige afgang til og fra boreplatformene i Nordsøen.

Sidste år betød flyveforbudet mod Eurocopter EC225, som Dancopters udgave af Super Pumaen hedder, at regnskabet for 2012 endte i minus 56 mio. kroner.

Hvor lang tid helikopterne skal stå på jorden, og hvor meget den uheldsramte helikoptertype denne gang kommer til at koste Dancopter, det er endnu uvist.

Flyveforbud rammer Dancopters resultat hårdt 

Ungt helikopterfirma skal servicere Dong og Hess

Disse selskaber konkurrerer om Nordsølicenser 

Mere fra ShippingWatch

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs