Flyveforbud rammer Dancopters resultat hårdt

Dancopters resultat er hårdt ramt af det flyveforbud, som helikoptertypen EC 225 blev ramt af sidste år. Derimod går det rigtig godt for konkurrenten, Bel Air Aviation, skriver Berlingske.

De to store danske helikopter-firmaer, der servicerer olieindustrien, Dancopter og Bel Air Aviation, oplever vidt forskellige udviklinger i økonomien, skriver Berlingske.

Dancopter, der er landets største helikopterselskab, har ganske vist haft en fremgang i omsætningen fra 294 mio. kr. til 479 mio. kr. i 2012, men samtidig viser resultatet et minus på hele 56 mio. kr. Det langt mindre Bel Air Aviation, der har 35 asnsatte i modsætning til Dancopters 100 medarbejdere, fik et overskud sidste år på over 26 mio. kr.

Forklaringen er ifølge avisen, det flyveforbud for helikoptertypen EC 225, som Dancopter benytter sig af. Det har kostet på selskabets bundlinje men luner hos Bel Air, som stod klar med erstatningshelikoptere.

Først nu er der fundet en løsning på de tekniske problemer, hvorfor Dancopters helikoptere ventes at være tilbage i drift til august.

Ungt helikopterfirma skal servicere Dong og Hess

Dancopter får ny direktør fra vindbranchen

Helikopterselskaber hugger hinandens forretning i Esbjerg

Avis: Helikopterfirma sikret vækst flere år frem 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også