ShippingWatch

DFDS overtager Eurotunnels færger om få uger

Det danske rederi leaser i første omgang to færger af Eurotunnel fra 1. juli efter det langvarige opgør i Den Engelske Kanal. DFDS skal nu i forhandlinger med de franske ansatte om deres fortsatte beskæftigelse.   

DFDS overtager fra 1. juli de to færger på den Engelske Kanal, som Eurotunnel har sat til salg og efterfølgende indgået en bindende aftale om med DFDS. I første omgang leaser det danske rederi skibene for at undgå afbrydelser af sejladserne fra Calais til Dover, skriver Eurotunnel i en meddelelse fredag.

Ifølge samme meddelelse er det medarbejder-ejede SCOP SeaFrance, der har drevet færgerne i rederiet MyferryLink i konkurrence med DFDS, sat under juridisk administration af en domstol i byen Boulogne-sur-Mer, der har udpeget administratorer af selskabet. Det er disse administratorer, som DFDS nu skal forhandle med om mulig ansættelse af de franske søfolk, siden DFDS efter flere års juridisk strid med Eurotunnel nu bliver alene på kanalen sammen med britiske P&O.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Storkunder hos containerrederierne vil have nuludlednings-søfragt i 2040. Et forslag, tre redere hilste velkommen. Ekstreme priser på fragt kan sende afskibere ud i konkurs, og storbanken DNB advarer andre banker om at gentage en stor fejl.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs