Antipirat-firma rykker fra Øst- til Vestafrika

Det britiske sikkerhedsfirma Typhon overvejer at tage konsekvensen af, at pirateriet flytter fra øst til vest for Afrika. Ny forretningsmodel for antipiratfirmaet kan derfor være på trapperne.
Foto: IMO
Foto: IMO

Færre angreb ud for Somalias kyster. Flere ud for Nigerias. Det er kort fortalt det ændrede piratbillede, som mange virksomheder i industrien nu må forholde sig til. Det overvejer det britiske Typhon allerede at gøre, skriver Lloyd's List.

Selskabets oprindelige ide var at drive forretning ved at bekæmpe somalisk pirateri, men skal nu gentænke, om den ide er så bæredygtig i og med pirattruslen er faldet meget og hurtigt i Østafrika.

Selskabet, der blev etableret i 2011 med netop Somalia som forretningsområde, ændrer nu formentlig sin strategi til også at kunne deltage i andre operationer:

"Vi stræber mod at udvikle en flåde af skibe, og det kan være, at de vil blive involveret i et konvojprogram, men det kan lige så godt være, at de bliver sendt ud for at udføre andre pligter. Vi vil have en fleksibel kapacitet," siger adm. direktør for Typhon Jason Scott til Lloyd's List.

Fem gidsler i Vestafrika sat fri af pirater 

Stor pirataktivitet ved Togo 

Redere: Vestafrika måske for voldsomt til bevæbnede vagter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også