Fem gidsler i Vestafrika sat fri af pirater

Alle fem officerer fra containerskibet City of Xiamen chartret fra Maersk Line, og som i sidste måned blev kapret ud for Nigeria i Vestafrika, er blev løsladt efter at have været tilbageholdt af pirater.

Alle fem officerer fra det Maersk Line-chartrede containerskib City of Xiamen, der i sidste måned, den 26.april, blev kapret ud for Nigeria i Vestafrika, er blev løsladt den 11. maj efter at have været i piraternes varetægt siden angrebet. Det oplyser skibets ejer Sunship Schiffahrtskontor KG på sin hjemmeside.

De fem officerer har ikke lidt fysisk skade under kidnapningen, hvor piraterne også sikrede sig kontanter fra det 2.578 teu skib . Den øvrige besætning bestående af fire søfolk fra Polen og en russer er også løsladt og har i en periode være opholdt sig i Nigeria hjulpet af skibets tyske ejer Sunship Schiffahrtskontor KG.

Redere: Vestafrika måske for voldsomt til bevæbnede vagter 

"Trods svære forhold under tilfangetagelsen er de ved godt helbred. Nyheden om frigivelsen er en kæmpe lettelse for Sunships medarbejdere," oplyser selskabet, der til gengæld ikke vil fortælle, om og i givet fald hvor meget, der er udbetalt i løsesum til piraterne.

Fire søfolk fra skibet Hansa Marburg er fortsat i de kriminelles varetægt i samme område, efter at skibet blev angrebet kort før angrebet på City of Xiamen.

Stor pirataktivitet ved Togo 

Et år uden succesfulde piratangreb i Somalia

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også