ShippingWatch

Søfragt løfter schweizisk logistikgigant i plus

Schweiziske Panalpina, en af DSVs store konkurrenter, er nu tilbage med sorte tal på bundlinjen. Det gode resultat skyldes især, at selskabet har erobret markedsandele indenfor søfragt.

En af DSVs store konkurrenter, schweiziske Panalpina, har præsteret et overskud i første kvartal 2013.

Logistikgruppen havde et nettooverskud på 14,9 mio. USD, sammenlignet med et et underskud på 43,5 mio. USD i samme periode sidste år.

Panalpinas resultater blev hjulpet godt på vej af selskabets søfragstforreting, hvor det lykkedes selskabet at erobre markedsandele. Panalpina fragtede 7 pct. flere containere end året før, hvilket betyder at selskabet klarede sig bedre end markedet, der kun steg med 2 pct. i forhold til samme periode sidste år.

DSV vil opkøbe flere konkurrenter 

Logistikgruppens samlede søfragtvolumener steg med 6 pct., til næsten 1,4 mio. teu, hvoraf 10 pct. kom fra den intra-asiatiske handel. 

"Resultaterne stemmer overens med, hvad man kan forvente af et fortsat svært marked. Søfragt- og logistik fortsatte med at vokse stærkt, mens luftfragt stadig havde det svært," sagde Panalpinas CEO Monika Ribar i forbindelse med regnskabet for 1. kvartal ifølge Lloyds Loading List.

Peter Ulber erstatter Monaika Ribar, der har været en del af Panalpinas ledelse i omkring 23 år, som ny topchef den 1. juni. Panalpina-aktien steg godt 12 procent på børsen i Zürich, da nyheden om lederskiftet blev offentligtgjort først i april.

DSV-konkurrent til vejrs efter direktørskifte

Analyse: DSV foretrukken blandt konkurrenterne

DSV-topchef bruger både følelser og kynisme 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Ugens bedste på ShippingWatch

EU kæmper om at blive enig om et prisloft på russisk olie. Containerraterne er faldet gennem gulvet. Ny kritik af CII-indekset. Og så er Carsten Mortensen på vej med ny shippingfond.

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs