ShippingWatch

Commerzbank: Opsving i shipping i 2014

Commerzbank forventer, at shipping ikke vil se en bedring før i andet halvår af 2014. Banken har i dag fremlagt et første kvartalsresultat med et mindre tab end forventet, fremtidsforventningerne er dog stadig beherskede.

Foto: Commerzbank

Tysklands næststørste bank, Commerzbank, der sidste år meddelte, at den ville forlade shippinginvesteringerne fuldstændigt selv, forudser, at shipping ikke vil se et opsving før i 2014. Det skriver Reuters.

Banken forventer dermed, at hensættelserne til dårlige shippingudlån bliver ved med at være på samme høje niveau som det har ligget på i de seneste fire kvartaler, siger CFO i Commerzbank Stephan Engels på et conference call. Med sine forudsigelser om opsving i andet halvår 2014 er Commerzbank en anelse mere konservativ end kollegaen Nordea, der forventer bedring i shippingmarkedet efter 2013.

Det kom som et chok for branchen, da Commerzbank sidste år meldte ud, at banken helt ville trække sig fra shipping. Som ShippingWatch igår skrev har det hos konkurrenter som HSH Nordbank efterladt en stor byrde med afvikling af de mange lån, som Commerzbank har i samarbejde med andre banker til shippingindustrien.

Commerzbanks første kvartalsregnskab viste et tab på 94 mio. euro, hvor analytikerne havde forventet, at tabet ville nå helt op på 125 mio. euro, skriver Reuters. Commerzbank kalder 2013 for et år med mange omstillinger, da banken har måttet fyre flere tusinder i en stor omstruktureringer for flere hundrede mio. euro.

HSH Nordbank: Commerzbanks exit var et chok 

Tysk statsbank overvejer større lån til shipping 

Nordea: Efter 2013 begynder opsvinget i shipping  

Mere fra ShippingWatch

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs