Tysk statsbank overvejer større lån til shipping

Den tyske statsbank KfW overvejer at give større lån til shipping oven på år, hvor de store traditionelle shippingbanker har trukket deres udlån til den kriseramte branche tilbage.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

De tyske redere har brug for finansiering, efter at flere banker har skåret ned i deres udlånsporteføljer til shipping. Nu er der måske en håndsrækning på vej fra den tyske statsbank KfW, Tysklands tredje største, skriver Bloomberg.

"Jeg kan forestille mig at øge vores shippingforretningsvolumen, hvis "risk-return" profilen er rigtig," siger CFO Bernd Loewen fra KfW til Bloomberg.

KfW er blandt de ti største shippingudlånere i verden i forvejen med udlån til skibe på 14,5 mia. euro. KfW vil ikke overtage låneporteføljer fra andre banker som Commerzbank, Lloyds og UniCredit, der er gået helt væk fra shipping, mens HSH Nordbank har besluttet sig for at mindske porteføljen.

Bernd Loewen fremhæver, at den største risiko ved tyske shippinginvesteringer, er de mange mislykkede investeringer fra KG-fonde, som det tyske marked lider under i øjeblikket.

"Det vil tage endnu 2-3 år at rydde op i KG-fondsektoren," vurderer Bernd Loewen ifølge Bloomberg.

Shipping trækker HSH Nordbank massivt ned 

Internationale storbanker klar til investering i shipping

HSH Nordbank: Asiatiske banker forlænger shippingnedtur 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også