ShippingWatch

Aker Solutions' direktør i fare for fyreseddel

Direktør Øyvind Eriksen kan ryge ud af Aker Solutions eller i hvert fald en af hans tre poster, efter at koncernen i går fortalte, at man har problemer i syv ud af ni områder, vurderer norske analytikere.

Det er ikke sikkert, at direktør Øyvind Eriksen fra Aker Solutions bliver ved med at sidde fast i chefstolen eller rettere de tre chefstole, han pt. sidder i. Regnskabet fra Aker Solutions, der kom ud i går, pegede på problemer i syv ud af ni forretningsområder, og de resultater er ikke sikkerhed nok, skriver Dagens Næringsliv.

"Det virker som om, de mangler kontrol i eget hus," siger Truls Olsen, der er analytiker i Fearnley Fonds og fortsætter:

"De har gjort meget rigtigt, men lige nu er der noget, som ikke er rigtigt. De stod på kapitalmarkedsdagen i december og gentog relativt aggressive fremtidsudsigter. Forud for kapitalmarkedsdagen troede man, at de havde gjort en god gennemgang af eget hus. Den gennemgang var tydeligvis ikke god nok."

Øyvind Eriksen besidder tre topposter i Aker Solutions som fungerende koncernchef, arbejdende bestyrelsesformand og topchef i Aker ASA - og det er en af disse poster, som analytikerne tror, han står til at miste fremadrettet.

Ifølge Dagens Næringsliv svarede Øyvind Eriksen i går på, hvor længe han selv har tænkt sig at blive siddende.

"Bestyrelsen og administrationen arbejder fortløbende med at udvikle organisationen. Mit job som arbejdende bestyrelsesformand i Aker Solutions varer lige præcis så længe, som bestyrelsen måtte ønske," sagde Øyvind Eriksen i går.

Aker Solutions er kommet skuffende fra start i 2013

Aker Solutions klar til vækst i nye regioner

Aker Solutions leverer lettere skuffende fjerde kvartalsresultat 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs