ShippingWatch

Aker Solutions leverer lettere skuffende fjerde kvartalsresultat

Norske Aker Solutions kommer ud af sit fjerde kvartal med det, koncernen kalder for et solidt frem for et spektakulært resultat, men koncernledelsen udtrykker også skuffelse.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Aker Solutions fjerde kvartal 2012 byder på pæne resultater.

Omsætningen lander på 12 mia. NOK og en indtjening før skat på 1,2 mia. NOK. Dermed er omsætningen steget med 25 pct. i det afsluttende kvartal i 2012 i forhold til året før.

"Præstationen i fjerde kvartal kan beskrives som solid, snarere end spektakulær. Det første hele år siden omstruktureringen af Aker Solutions har skabt stærke resultater, hovedsageligt på grund af en positiv udvikling i de større forretningsområder som Subsea, Drilling Technologies, MMO og Engineering," siger formanden for Aker Solutions i en pressemeddelelse og konkluderer:

"For at sige det kortfattet, så vokser og udvikler Aker Solutions sig i tråd med vores fem-års strategiplan."

Det var i dag driftsdirektør og chef for Norge Per Harald Kongself, der fremlagde regnskabet.

"Alt i alt trækker det i den rigtige retning, men vi ønsker at se et mere robust Aker Solutions fremover," sagde driftsdirektøren ifølge Dagens Næringsliv.

Ordreindgangen var på 9.117 mio. NOK mod de forventede 9.654 mio. kr. i 2012, mens ordrereservern kom op på 56.698 mio. kr. 

Aker Solutions henter sin vækst i den voksende olie- og gassektor, hvor selskabet også forventer, at den fremtidige indtjening skal komme fra.

Aker Solutions får global rammeaftale med Shell 

Aker Solutions sætter vækst-barren op igen

Omsætningen vokser stærkt i Aker Solutions 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs