Aker Solutions er kommet skuffende fra start i 2013

Aker Solutions har besluttet at frigive foreløbige oplysninger om selskabets præstation i de tre første måneder af 2013, eftersom resultatet ligger væsentligt lavere end nuværende markedsestimater.

Den store norske maritime virksomhed, Aker Solutions, forventer at få en omsætning på 11,1 mia. NOK, og indtægter før skat, nedskrivninger og amortisering (EBITDA) på 868 mio. NOK for første kvartal 2013.

Det oplyser Aker Solutions i en meddelelse mandag, fordi resultatet ligger en del lavere, end de bud som forskellige analytikere er kommet med.

"Indtægterne blev påvirket af de stigende omkostninger fra Ekofisk Zulu platforms-projektet, da arbejdet blev fremskyndet for at sikre, at platformen bliver transporteret fra Egersund-værftet til Ekofisk-feltet i midten af juni, så den kan begynde at producere olie fra oktober 2013. Projektets omkostninger steg yderligere på grund af ekstra arbejde relateret til problemer med kabler leveret af en underleverandør. Aker Solutions’ Maintenance, Modifications and Operations (MMO) forretningsområde håndterer 60 procent af projektet, mens selskabets ingeniørafdeling står for 40 procent. Det endelige projektresultat kommer til at afhænge af bonusudbetalinger udløst af rettidig levering, start-up og endelig afregning med kunden," oplyser Aker.

Resultaterne var også påvirkede af et tab på 63 mio. NOK fra Umbilicals-forretningsområdet. Aker Solutions foretog i årets første kvartal nedskrivinger på flere Umbilicals-projekter efter en grundig gennemgang af hele porteføljen.

Skuffende start

Indtægterne blev også påvirket af et tab på 54 mio. NOK fra Oilfield Services and Marine Assets (OMA)-forretningen, eftersom skibene Aker Wayfarer og Skandi Aker var taget ud af drift i første kvartal.  OMA-forretningen forventes at give yderligere tab i andet kvartal, da Aker Wayfarer og Skandi Aker først vil komme i drift i hhv. midten af juni og midten af juli. Cat B-projektet er, som tidligere meldt ud, i en definitionsfase, hvor Aker Solutions og klienten lige nu er i dialog for at finde ud af hvordan man skal gå videre med projektet. Partierne vil tage den tid de har brig for, så der forventes ingen nyheder på den front i den nærmeste fremtid.

”Den dårlige start på 2013 er meget skuffende,” siger Øyvind Eriksen, bestyrelsesformand for Aker Solutions ASA. ”Da tabte eller udsatte kontrakter er en del af spillet er nogle af kvalitetsproblemerne simpelthen uacceptable. Vi har arbejdet hårdt for at undgå den slags fejl, men der er stadig lang vej endnu. Jeg håber, at kunderne vil sætte pris på vores indsats for at levere i overensstemmelse med vores forpligtelser, for at beskytte deres kommercielle interesser, og at vi i sidste ende kan finde en løsning på de højere omkostninger der fungerer for begge parter.”

”Bortset fra de nylige tilbageslag, så er vi stadig opsatte på at udvikle og vokse Aker Solutions i overensstemmelse med vores femårsplan,” tilføjer han dog.

Norske olieselskaber sender store opgaver ud af landet

Aker Solutions klar til vækst i nye regioner

Aker Solutions leverer lettere skuffende fjerde kvartalsresultat 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også