Clarksons skifter ud i toppen

Verdens største skibsmægler Clarksons omrokerer på toppen, og d. 1. august overtager tidligere chef for P&O Nedloyd posten som bestyrelsesformand, skriver selskabet i en meddelelse.
Foto: Lefteris Pitarakis
Foto: Lefteris Pitarakis

Efter sommerferien får Clarksons en ny mand for bordenden. Tidligere chef for Maersk-ejede P&O Nedloyd, Philip Green, skal d. 1. august overtage posten som bestyrelsesformand fra Robert Benton, der trækker sig tilbage efter ni år hos verdens største skibsmægler, hvoraf fem er blevet brugt som formand for bestyrelsen.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

"Jeg har virkelig nydt mine år i bestyrelsen for Clarksons. Det er med stor stolthed, at jeg har det privilegium at byde Philip velkommen til bestyrelsen. Hans rigdom af erfaringer, i en række tæt forbundne virksomheder, vil være uvurderlig for Clarksons," siger den snart forhenværende formand ifølge meddelelsen.

Også adm. direktør Andi Case er tilfreds med valget:

"Vi er glade for, at Philip bliver en del af bestyrelsen. Hans store ekspertise og erfaring vil være et værdifuldt aktiv for Clarksons, som vi fortsætter med at bygge videre på vores markedsledende position," siger han.

Tidligere på måneden præsenterede virksomheden årsregnskabet fra 2012. Omsætningen faldt fra 2012 til 2011 fra 194,6 mio. pund til 176,2 mio. pund, mens indtjeningen også tog et dyk - fra 35,4 mio. pund til 23,3 mio. pund. Clarksons tilskrev selv nedturen det ringe potentiale i de fleste shippingsektorer.

Clarkson: Produkt- og kemikalietank ud af mørket i 2014

Verdens største skibsmægler ramt af krisen

Clarkson: Spæde tegn på øget ordreindgang til værfterne 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også