ShippingWatch

NordLB tæt på aftale om restrukturering

Ejerne bag tyske NordLB nærmer sig en aftale om en rekapitalisering af banken, siger kilder til tysk avis ifølge Reuters. Banken har brug for milliarder til at dække dårlige shippinglån.

Foto: PR/NordLB

En løsning for tyske NordLB kan være på trapperne, siger kilder til den tyske avis Boersen-Zeitung ifølge Reuters.

Ejerne af banken med tyske delstater og regionale banker nærmer sig angiveligt en aftale om en rekapitalisering af banken, der har brug for 3,5 mia. euro til at dække nedskrivninger på dårlige lån til shippingindustrien. Selv har banken gået efter en løsning i begyndelsen af februar, som nærmer sig med hastige skridt.

Delstaterne Niedersachsen og Sachsen-Anhalt ejer tilsammen 65 pct. af banken, mens resten er ejet af regionale banker. Tirsdag præsenterede parterne en løsning til Den Europæiske Centralbank om, at staterne vil stille med mere end halvdelen af pengene. Resten vil komme fra de regionale banker, siger kilden.

Aftalen skal godkendes af alle aktionærer, og de nærmere detaljer skal fortsat på plads.

Tysk bank nærmer sig salg af dårlige shipping-lån 

NordLB vil nå shippingdeadline tidligere end ventet 

Fond vil overtage dårlige shippinglån fra NordLB for milliarder 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs