ShippingWatch

Fond vil overtage dårlige shippinglån fra NordLB for milliarder

Fonden Cerberus er ifølge kilder, Reuters har talt med, i eksklusive forhandlinger med den tyske bank NordLB om at overtage dårlige shippinglån for 2,8 mia. dollars.

Foto: PR/NordLB

NordLB kan være tæt på et salg af dårlige udlån til shippinginustrien for omkring 2,8 mia. dollars, fortæller kilder tæt på processen til Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet har banken indledt eksklusive forhandlinger med fonden Cerberus, der også er blandt de nye ejere af den tyske shippingbank HSH Nordbank, som er i gang med at færdiggøre privatiseringen af banken.

Porteføljen med de dårlige shippinglån går under navnet 'Big Ben' og passer med bankens ambitioner om at have solgt fra og hanket op i balancen tidligt i december.

Mandag fik banken et endeligt bud på en anden portefølje til salg til en værdi af fire mia. euro. Her drejer det sig også om Cerberus, kapitalfonden Lone Star og hedgefonden Davidson Kempner, siger kilder til Reuters. Ingen af parterne har ønsket at kommentere historien.

I begyndelsen af november kom det frem, at Nord LB klarede sig dårligst af alle tyske pengeinstitutter i en stor stresstest af den europæiske finanssektor. Ifølge mediet NDR, er det netop dårlige shippinglån for milliarder af euro, som tynger banken og tærer på kapitalkravet i tilfælde af en krise.

Derfor forsøger banken også at komme af med næsten alle de dårlige shippinglån i år.

Tysk shippingbank klarer sig skidt i europæisk stresstest 

NordLB skærer 1200 stillinger frem mod 2020 

NordLB er 2,7 mia. euro fra målet for dårlige shippinglån 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs