ShippingWatch

Pirateri i Asien på laveste niveau i ti år

I første halvår af 2017 fortsatte piratangreb og røverier af skibe i Asien med at falde. Det laveste antal angreb i ti år, viser ny rapport fra Recaap.

Det er angiveligt blevet mere sikkert for skibe at sejle i asiatisk farvand.

I første halvår af 2017 blev færre skibe udsat for røveri eller decideret piratangreb, viser ny rapport fra organisationen Recaap. I alt blev der rapporteret 36 tilfælde i perioden. 27 skibe blev udsat for bevæbnet røveri, to blev overfaldet af pirater og syv decideret bortført for løsepenge, skriver organisationen.

Det er et fald på 22 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Og det laveste niveau i ti år.

"Situationen med bortførelser af besætningen i Sulu-Celebeshavet er forbedret, og der blev ikke rapporteret nogle hændelser i maj og juni 2017, men det er fortsat et område, der giver anledning til bekymring," skriver Recaap i rapporten.

IMB: Pirateri tæt på femårigt lavpunkt 

Organisationen peger på, at angreb på skibe for at stjæle lasten med olie også giver anledning til bekymring, mens man så flere tilfælde ved havne i Bangladesh eller på skibe, der lå ankret op.

"Mens antallet af pirateri og bevæbnet røveri mod skibe i Asien fortsatte med at stige, er der ikke plads til at slappe af. Vi vil fortsætte vores arbejde med myndighederne og shippingselskaberne i regionen for at gøre havene i Asien mere sikre for alle," siger Masafumi Kuroki, direktør for Recaap Isc, i meddelelsen.

Danmark udsender fly til overvågning af pirater 

Udgifterne til bekæmpelse af pirateri stiger igen 

FE advarer fragtskibe om pirater ved Afrikas Horn 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs