ShippingWatch

Danmark udsender fly til overvågning af pirater

Regeringen vil udsende Challengerfly til at overveje Det Indiske Ocean og sikre trafikken af skibe i regionen, hvor pirateriet i de seneste måneder er blusset op igen. Flyene skal være med til at "hindre terrorfinansiering og organiseret kriminalitet," siger udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

Danmark skal udsende et Challengerfly til overvågning af skibstrafikken i Det Indiske Ocean, skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. Flyet skal desuden bruges til at overvåge EU's ydre grænser som hjælp til EU's grænseagentur Frontex.

"Jeg er glad for, at vi fra dansk side nu igen kan bidrage til den maritime sikkerhed i området omkring Afrikas Horn. Der er tale om et farvand, der spiller en afgørende rolle for bl.a. den internationale kommercielle skibstrafik, og hvor Danmark tidligere har høstet stor international anerkendelse for sin indsats," siger udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) i meddelelsen.

Flyet udsendes fra midten af maj og omkring en måned frem i år og vil komme under fransk ledelse i samarbejdet Combined Maritime Forces.

"Bidraget vil blive udsendt med henblik på at yde støtte til Task Force 150 i form af indhentning af oplysninger, der kan bidrager til løbende overvågning og opbygning af situationsbilledet i Det Indiske Ocean," fremgår det af meddelelsen.

Danmark har førhen været en del af forsvarssamarbejder om piratbekæmpelse med blandt andet indsættelse af flådefartøjer i Det Indiske Ocean.

Udsendelsen af Challengerflyet kommer kort tid efter, at pirateriet er blusset op igen i Det Indiske Ocean med flere hændelser.

Dansk forsvar ude af piratindsats i Somalia

FE advarer fragtskibe om pirater ved Afrikas Horn

Truslen for piratangreb er stadig tilstede i Somalia

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere